Om Nina Thysk

Mit navn er Nina Thysk Sørensen, jeg er uddannet Cand. Psych. fra Aarhus universitet 2011 og autoriseret psykolog.

Jeg interesserer mig for hvad der gør os til dem vi er, hvordan vi er præget af vores egen historie, dvs. hvilken mental rygsæk vi tager med os, og hvordan den hjælper – eller måske spænder ben for, at vi kan leve det liv, vi ønsker. Den mentale rygsæk kan være personlige handlemønstre, erfaringer, oplevelser, styrker, sårbarheder, følelsesmæssige tendenser – ja alt det, der kendetegner os som de unikke individer vi er.

I et forløb hos mig, kigger vi på indholdet af rygsækken, forholder os til den aktuelle livssituation og finder sammen en vej gennem udfordringerne, så du som person ikke bare kommer videre, men også bliver klogere på dig selv, stærkere og dermed bedre i stand til at klare fremtidige udfordringer.

Jeg tror på at vi alle har flere ressourcer, end vi er klar over. Men jeg ved af erfaring, at når livet slår knuder og vi har aller mest brug for alle vores ressourcer, kan det være svært, for ikke at sige umuligt, at finde ind til disse. I sådanne situationer kan professionel støtte udefra, være lige det, der skal til, for at genfinde ressourcerne, få løst eventuelle udfordringer/kriser, og derved genoprette kontrol og balance i sit liv igen.

Min baggrund.

Jeg har igennem en årrække arbejdet som klinisk psykolog i en almen praksis. Her behandlede jeg personer med fx angst, stress, depression, OCD, spiseforstyrrelser, lavt selvværd, identitetskriser, livskriser, træningsafhængighed, kroniske smerter, belastningsreaktioner, personlighedsforstyrrelser og misbrug.

Sideløbende med mit arbejde som almindelig psykolog, har jeg arbejdet specifikt som sportspsykolog – i en periode som ansat i Team Danmark og ellers som selvstændig. Mit arbejde har overvejende haft karakter af individuelle forløb med forskellige eliteatleter, hvor vi bl.a. har arbejdet med meget af det, der er kendetegnende for bagsiden af medaljen. Det kan fx være præstationsangst, håndtering af kortere og længerevarende skadesforløb, identitetskriser, manglende motivation og tro på sig selv, meningsløshed, ensomhed, svære valg og beslutninger, karrierestop, overgangen fra et liv som eliteatlet, til et liv uden for sportens verden og andre problematikker livet som eliteatlet også byder på.

NinaMin interesse for sportens verden, har jeg blandt andet fra egne erfaringer, idet jeg selv har været eliteudøver – jeg har dyrket langdistanceløb på topplan i en længere periode. Det har altid fascineret mig, hvad der driver den enkelte atlet til vedholdende at blive ved at stræbe efter mål og samtidig indgå store kompromiser i sit liv, i jagten på succes. Det er en barsk verden, hvor kun den stærkeste overlever og hvor risikoen for at blive en af dem, der ikke når hele vejen er stor.

I dag arbejder jeg både som psykolog og sportspsykolog med fokus på både sport og almen-psykologiske problematikker. Det er min oplevelse at en kombination af min almene psykologiske baggrund sammen med min viden om sportsverdenen, er gavnlig både når jeg arbejder med atleter, og når jeg arbejder med personer med en mere normal hverdag. Jeg har oplevet at jeg henter meget fra begge områder og at det gør en forskel for de personer jeg sidder over for.

Alle mennesker er unikke og rummer potentialer og en ”svaghed” er ofte en endnu ikke udviklet styrke..