Hjælp til elitesportsudøvere

Sportsfolk /elitesportsudøver er specielt dedikerede til deres sportsgren. Træning og konkurrence har første prioritet. Mange udøvere har udviklet en identitet, som primært knytter sig til den sportsgren de praktiserer. Mens de er aktive, er dette en fordel, da det sikrer fokus og engagement. Stigende forventninger fra omgivelserne, præstationsangst, skader, sygdom, og en følelse af nederlag er nogle af de udfordringer, der hører med til jobbet som elitesportsudøver. Til tider kan disse udfordringer resultere i, at troen på sig selv helt forsvinder.

Den dag karrieren ophører, og den enkelte må forholde sig til sig selv på en helt ny måde, melder spørgsmålene sig: ”hvem er jeg?”, ”hvad kan jeg?”, ”hvad vil jeg?”

For nogle sportsfolk lykkes det at komme i gang med en uddannelse eller job og på den måde at tackle overgangen til et ”normalt” liv. Men for andre vil savnet og følelsen af at have mistet noget uerstatteligt forhindre dem i at fungere i nye sammenhænge.

Som psykolog med egen erfaring som elitesportsudøver kan jeg hjælpe dig, hvis du har det svært som elitesportsudøver. Jeg kan støtte dig i at udvikle dig både som sportsmand/kvinde og som den særlige person, du er. De kompetencer, du som sportsudøver opbygger, er værdifulde og jeg kan hjælpe dig med at nuancere dem, så de bliver din personlige styrke både i og uden for sportsverdenen – så du fremover kan sætte dig nye mål og nå disse.

Som psykolog arbejder jeg med:

Rådgivning mens du er aktiv, hvor al personlig udvikling centreres omkring din sport.

Rådgivning / behandling når sportskarrieren ophører frivilligt eller ufrivilligt.

Rådgivning / behandling når du skal finde dig til rette i en ny kontekst uden for sportens verden.